Terasa diriku begitu berharga

18hb Januari...tarikh keramat yg mmg xkan aku lupakan...mcmana nak lupa ekss...dah tentu2 hari jadik sendiri...tp ada gak yg lupa hari jadi sendiri..eh...ada ke?





selalunya mlm b'day kitaorg selalu mkn kat luar n cik abg mmg amek cuti...sejak kita kawin mmg gitu..sweetkan..x payah suh amek cuti pun mmg dia cuti sendiri....hehehehhehe...isteri mana x riang ria di hari rayakan..;p tapi kali ini suda tukolah...kita org dah x tau nak pg mana n nak mkn kat mana2...kiranya dah pusing abeslah ni...sehinggalah tghari td cik abg kita bersuara...

suami : ayang nak makan apa? kat mana?
isteri : x tau nak makan apalah bang...
suami : abg pon x tau kat JB ni dah abes kita pusing...
isteri : itulahkan...entah le...
suami : ala..jgnlah mcm tu ckp je nak apa..nnt abg carikan..
isteri : eeehh...betul ke? x nyesal ke ckp gini...
suami : x pernah abg menyesal sjk kawin dgn ayang...
isteri : (dah smpai langit ke 7 bila dia ckp gitu...;p) iye?
suami : senyum.....
isteri : kalo gitu ayang nak abg msk..yg spesel utk ayang...bole?
suami : abg mana pandai masak...kalo jemput2 dgn telur ceplok tu abg pandai lah...
isteri : x kira... tadi dah janji....
suami : diam n berfikir.... alat panggang2 ayg letak mana?
isteri : ada..dlm blk store... nak buat apa?
suami : adalah......jeng2... aiman...nnt tolong ayah ye...
anak : baik ayah....
suami n anak : psst...psst..pstt.. (bisik2)
isteri : eh...x aci main bisik2 tau...
anak : rahsia kan ayah...
suami : tunggulah mlm nnt....



terus msk store cari menda ni..sejak beli x pernah guna pon...


Dlm cik abg godek2 prepare utk dinner....kita pon godek2 jugak.. aceli malas dah nak mengekes..lg pon apa barangkan b'day sendiri buat kek sendiri..hehehheehe..tp mcm x berseri gitu kalo xde pemanis pulakkan...kita pun selak2..belek2 apa nak bikin ekss..ngecek2 esbok..ada cream cheese ada stoberi...hmmm kalo buat tiramitsu anak x suka..kan ada kopi..kuih org tua katanya..bertuah punya anak...hehhehe...google2 kita jumpalah resepi ni dr si cik manis kita apa lg kak ita dr masam2 manis (maaf ye k.ita lili x pandai lg nak link ke blog akk..huhuhu..n mintak halal ye...)..terai punya terai..eh jadiklah....gilee x suka...

tiramitsu stoberi...so yummy...aiman paling suka...:)
 

So lepas magrib tadi kitaorg pon bercandle light kat dlm rumah aje...pandai abg buat bbq n steamboat...lg sedap dr yg kitaorg selalu makan kat luar...kalo isteri sendiri x puji suami siapa lagi kan....;p



set yg cik abg kita buat...


Di kesempatan ini kita nak mengucapkan berbanyak2 terima kasih pada yg sudi memberi ucapan dan doa pada kita d'alam maya ini..walau d'antara kita x pernah bersua muka namun kita terasa bergitu rapat bagai tiada jurang pemisah diantara kita..muga Allah yg membalas budi baik kalian..Insyaallah..amin..


anakku yg berusia 5 tahun bikin b'day kad utkku...muga ingatan itu kekal hingga dewasa iye nak...

Dalam pada itu seperti tahun2 sudah...acara wajib membuat pemeriksaan kesihatan utk diriku...minggu lepas buat pemeriksaan hari ni baru dpt keputusan..dap dip dup gak..dah le time amek darah..puas aku cari cicak kat atas syiling semata2 takut nak tgk jarum suntikan..huhuhuhu..Alhamdulillah kesihatanku memuaskan..maklumlah jika usia dah lepas zuhur ni risau jugak..takut2 pernyakit menyingah..dah le jd kenderaan berat sekarang...haiisssshhh...mintak simpanglah..hrp usia ku panjang lagi...amin....



jom arr kwn2 kita buat pemeriksaan kesihatan beramai2...kalo malas beratur panjang klinik2 pun bole..xdelah mahal sgt..harga mampu milik ....kalo dah x shat duit byk pon x guna kan...kalo kita shat..baru kita nampak chentekkan....;)

















 




 





7 comments:

  1. yess.........as i guess earlier, must be bbq & steamboat for u beday gegel :) happy bday dear! sedapnye!

    ReplyDelete
  2. tq lalink..boipren aku ckp..mende ni jek yg dia tau bikin..apapun aku epi...:)

    ReplyDelete
  3. romantisnyer bopren awk,tumpang gumbira kite,hi hi

    ReplyDelete
  4. epi birthday kak yang... x sempat nak wish kat FB, moga kakak panjang usia, murah rezeki, sihat selalu n happy 4ever and ever... muuuuahhh!

    ReplyDelete
  5. HAPPY BIRTHDAY LILY,MOGA SENTIASA DIBAWAH LINDUNGAN ILLAHI,DIPANJANG UMU DAN DIMURAHKAN JUA REZEKINYA.

    ReplyDelete
  6. selamat hari jadi kak..bestnya bbq kat umah ye

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday and may Allah bless you always lili.......fr slimyati

    ReplyDelete